``UÇURTMANIN KUYRUĞU `` SİLİFKE'DE

Silifke`nin tek özel tiyatro atölyesi olan Duvarsız Sanat Tiyatrosu`nun bu sezon için hazırladığı Savaş Dinçel`in yazdığı Ahmet Gedik`in yönettiği ve Ahmet Gedik ile Bülent Bal`ın oynadığı ``Uçurtmanın Kuyruğu `` isimli oyun 26 Ekim Cumartesi günü Silifke

Gündem 30.10.2013 07:44:05 0
``UÇURTMANIN KUYRUĞU `` SİLİFKE

Silifke`nin tek özel tiyatro atölyesi olan Duvarsız Sanat Tiyatrosu`nun bu sezon için hazırladığı Savaş Dinçel`in yazdığı Ahmet Gedik`in yönettiği ve Ahmet Gedik ile Bülent Bal`ın oynadığı ``Uçurtmanın Kuyruğu `` isimli oyun 26 Ekim Cumartesi günü Silifke Belediye Kültür Merkezi`nde sergilendi.

 

Silifke`de bu yıl dördüncü dönemini yaşayan Duvarsız Sanat Tiyatrosu çocuk tiyatrosu ve büyükler için hazırladığı oyunlarının yanı sıra yaratıcı drama ve dans atölyeleri ile de her yaştan kesimi sanatla buluşturuyor.

 

Bu senenin ilk büyük oyunu olan ``Uçurtmanın Kuyruğu`` seyircilerden büyük alkış aldı. Baba ve oğul ilişkisinden yola çıkarak bir otorite, düzen, kalıp biçiminde bir yaşam eleştirisi sunan oyun aynı zamanda içimizdeki çocukluğun yaşaması gerektiğinin altını çiziyor. Duygusal sahnelerinin yanı sıra komik sahnelerle de seyirci hoşça vakit geçirdi.

 

Silifke`nin kültürel ve sanatsal dokusu tarihsel bir geçmişe sahip. Duvarsız Sanat tiyatrosu bu geçmişi sahiplenen ve geleceğe uzanan bir anlayışla tiyatro sanatını canlı tutmaya devam ediyor. ‘Uçurtmanın Kuyruğu’ ‘nu izleyen seyirci kitlesi oyun bittiğinde ortaya konan eseri ayakta alkışladı. Oyuncuların performansını çok beğendi. Bazı izleyicilerin gözlerinin dolduğu gözlendi.

 

Sanat yönetmeni ve oyuncu Ahmet Gedik oyun bittiğinde şunları söyledi:`` Silifke`de her şeye rağmen sanat yapıyor olmanın üretmenin ve bu üretimi paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ve bu ürettiklerimizi paylaşmaya devam edeceğiz ``dedi.

 

(AHA) Mersin / Abdullah ÖZTÜRKMEN 29.10.2013

 

-- 


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00